Следвайте Гласове в Ръководителят на ООН по правата на човека предупреди,

...
Следвайте Гласове в Ръководителят на ООН по правата на човека предупреди,
Коментари Харесай

ООН: Изкуственият интелект представлява сериозен риск за правата на човека

Следвайте " Гласове " в 
Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида предизвести, че последните достижения в региона на изкуствения разсъдък съставляват сериозна опасност за човешките права и прикани за защитни ограничения за попречване на нарушаванията. Тази седмица повече от 60 страни, в това число Съединени американски щати и Китай, приканиха за контролиране на изкуствения разсъдък в региона на защитата, с цел да се подсигурява, че той " не подкопава интернационалната сигурност, непоклатимост и отчетност ". Нараства загрижеността по отношение на неща като ръководени от изкуствен интелект безпилотни летателни апарати, роботи, които могат да убиват без човешка интервенция, и риска изкуственият разсъдък да ескалира боен спор.

" Дълбоко съм угрижен от капацитета за щета, който може да бъде породен от неотдавнашните достижения в региона на изкуствения разсъдък ", съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк. " Човешката същина, човешкото достолепие и всички човешки права са изложени на сериозен риск. Това е незабавен апел както към бизнеса, по този начин и към държавните управления за бързо създаване на ефикасни защитни огради, които са толкоз незабавно нужни ", сподели той.
Изкуственият разсъдък навлезе в всекидневието ни, като направи гражданска война в търсенето в интернет, промени метода, по който следим здравето си, и докара до нови нововъведения, като да вземем за пример приложение, способно да генерира всевъзможен тип документално наличие за секунди при елементарна поръчка.
Критиците повдигат въпроси като нарушение на неприкосновеността на персоналния живот и пристрастни логаритми. " Ще следим от близко този развой, ще предоставим нашия характерен експертен опит и ще подсигуряваме, че аспектът на правата на индивида ще остане централен за по-нататъшното развиване ", сподели Тюрк, представен от Агенция Франс прес.

Източник: actualno.com
 
 
 
19 Фев 2023116318 Фев 202390617 Фев 202377616 Фев 2023205115 Фев 2023150413 Фев 20231181КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231100007 Фев 2023143120 Фев 202345118 Фев 2023777
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР